Investiţie de 4,5 mil. euro într-o spălătorie profesională la Braşov

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 ianuarie 2016 433 afişări

Promar Textil, una dintre cele mai importante companii de pe piaţa producţiei de textile, anunţă intrarea pe segmentul spălătoriilor profesionale, prin deschiderea spălătoriei Kromatic din Braşov, în urma unei investiţii de 4,5 milioane de euro şi a unei perioade vaste de cercetare a potenţialului de inovare în domeniu. Astfel, aceasta este prima spălătorie profesională din Europa care aplică tehnologia bazată pe radio frecvenţă în managementul textilelor HoReCa, fiind operaţională din octombrie 2015.

Investiţie de 4,5 mil. euro într-o spălătorie profesională la Braşov

Producător de tradiţie, cu peste 25 de ani de experienţă în producţia de tricotaje pentru companii precum Max Mara, compania românească Promar Textil îşi extinde activităţile prin deschiderea spălătoriei profesionale Kromatic Braşov. Astfel, compania îşi întregeşte oferta cu o întreagă gamă de servicii aferente privind închirierea, întreţinerea şi igienizarea textilelor hoteliere şi a echipamentelor de lucru pentru industrii variate, de la industria alimentară, la cea prelucrătoare şi sectorul medical sau hotelier, cu certificarea calităţii serviciilor şi respectarea celor mai stricte norme de igienă.  

„Decizia de a intra pe piaţa spălătoriilor a fost determinată, cu precădere (...) de dorinţa de a valorifica experienţa noastră în producţia şi întreţinerea textilelor. După patru ani de cercetare-dezvoltare am reuşit să implementăm un sistem de management al textilelor râvnit de marile spălătorii europene cu tradiţie de peste 100 de ani”, a declarat Aurelian Moraru, director general Kromatic. 

Proiectul a luat naştere în urma unei investiţii de 4,5 milioane de euro realizate în colaborare cu Innovation Norway, rezultând astfel una dintre cele mai inovatoare spălătorii din lume. 

Unicitatea sa în Europa şi România este dată de integrarea tehnologiei RFID în sistemul logistic şi în întregul său lanţ valoric, fapt ce generează numeroase beneficii atât pentru client, cât şi pentru spălătorie. Sistemul RFID presupune identificarea textilelor hoteliere prin radio frecvenţă, generând servicii de o calitate superioară, trasabilitatea textilelor, inventarierea facilă şi corectă, prelungirea duratei de viaţă a textilelor, eliminarea furturilor şi nu numai. 

“Beneficiile tehnologiei RFID sunt incontestabile: în mod normal, inventarul textilelor unui hotel de mărime medie presupune ca minim patru persoane să se implice în numărarea acestora o zi întreagă, rezultatul final fiind incert datorită oboselii şi a erorilor umane. Textilele care au microcip RFID sunt inventariate automat, eliminând erorile umane şi costul cu timpul şi cu personalul. Totodată, putem elimina chiar şi pierderile datorate furturilor”, a adăugat, de asemenea, Aurelian Moraru. 

Întreagă informaţie referitoare la textile este la un click distanţă, disponibilă clientului pe platforma online dezvoltată de companie, ce oferă rapoarte precum Inventar activ, Spălări, Detectări antifurt, Uzură. Kromatic oferă spre închiriere o gamă variată de textile, de la lenjerie hotelieră, prosoape, halate, textile de restaurant, la uniforme de lucru şi cămăşi de business, producţie proprie.

În paralel sistemului RFID aplicat textilelor HoReCa, Kromatic a dezvoltat şi sistemul Barcode pentru echipamentele de lucru, care permite trasabilitatea uniformelor cu ajutorul codurilor de bară şi gestionarea acestora fără a necesita de la client o persoană dedicată cu predarea-preluarea acestora cum se procedează în mod tradiţional. Divizia de uniforme a companiei are o capacitate proprie de producţie a echipamentelor de lucru şi, astfel, flexibilitate în crearea colecţiilor de uniforme pentru clienţi.

Kromatic lucrează în acest moment cu hoteluri de 4-5 stele din România, precum Hilton, dar şi cu mai multe companii din sectorul medical şi din industrii precum cea alimentară, prelucrătoare, şi nu numai.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitie-de-4-5-mil-euro-intr-o-spalatorie-profesionala-la-brasov-15008797
15008797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.