Intersecţia cu cele mai multe farmacii din România: „Probabil că lumea e foarte bolnavă aici”

Autor: Razvan Muresan Postat la 05 iunie 2013 9593 afişări

Pe o rază de nici 30 de metri de la intersecţia bulevardelor bucureştene Ion Mihalache, Alexandru Averescu cu strada Turda, cunoscută şi sub numele de intersecţia Miciurin, se află cele mai multe farmacii din România, dintre care unele sunt poziţionate una lângă cealaltă.

Farmacii aparţinând lanţurilor Sensiblu, Catena, Help Net, Dona şi Belladonna sunt prezente la câţiva metri una de cealaltă. Mai mult, în aceeaşi intersecţie Help Net are deschise două farmacii, de-o parte şi de cealaltă a străzii Turda. În plus, la intrarea pe bulevardul Alexandru Averescu funcţionează şi un Plafar. Şapte farmacii se află în total în intersecţie, fiind astfel una dintre cele mai concurenţiale zone pentru marile lanţuri.

„Probabil că lumea e foarte bolnavă aici. Nu pot să îmi explic. Dacă mâine s-ar deschide lângă mine şase covrigării, aş da pe loc faliment. Chiar o să mă gândesc la asta”, spune Elena, covrigăreasă de cinci ani în zonă.

Deşi lipsită de metrou, intersecţia înregistrează un trafic pietonal intens la orele de vârf, dat fiind că există staţii de autobuz şi tramvai pentru liniile 205, 282, 300 şi, respectiv, 20, 24, 41, 42 şi 45.

„Dacă nu ar face faţă, cu siguranţă nu ar fi atâtea farmacii aici. Dar văd că rezistă cu brio perete în perete”, spune proprietara unui chioşc de ziare din intersecţie.

Costul închirierii unui metru pătrat în intersecţia Miciurin variază între 15 şi 20 euro, potrivit informaţiilor consultate de Business Magazin în piaţă. Sensiblu, Help Net, Catena, Belladonna, Centrofarm, Dona au împreună peste 430 de farmacii numai în Bucureşti, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din totalul celor 1.079 de unităţi, arată un calcul al ZF pe baza informaţiilor comunicate, a celor existente pe site-urile proprii şi a datelor de pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/intersectia-cu-cele-mai-multe-farmacii-din-romania-probabil-ca-lumea-e-foarte-bolnava-aici-10928962
10928962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.