Întâlnire Hollande - Kerry: ”Să căutăm împreună răspunsurile necesare după atentatele de la Paris”

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 16 ianuarie 2015 29 afişări

Preşedintele francez François Hollande l-a îndemnat vineri pe şeful diplomaţiei americane John Kerry să caute "împreună răspunsurile necesare" după atentatele jihadiste care au îndoliat Franţa săptămâna trecută.

"Aţi fost voi înşivă victimele unui atentat terorist fără precedent pe 11 septembrie 2001. Este nevoie să căutăm împreună răspunsurile necesare", a declarat Hollande. "Împărtăşim durerea" poporului francez i-a dat asigurări Kerry, sosit la Paris pentru a aduce un omagiu târziu celor 17 morţi în atentatele de la Paris.

Preşedintele francez şi secretarul de Stat american s-au îmbrăţişat călduros în pragul Palatului Elysée.

La începutul întâlnirii lor, la care presa a avut acces timp de câteva minute, François Hollande i-a mulţumit lui John Kerry pentru intervenţia sa televizată de la Washington, la o zi după atentate, în a "doua sa limbă (franceza), prin care şi-a exprimat susţinerea faţă de poporul francez".

"Aţi fost voi-înşivă victimele unui atentat terorist fără precedent pe 11 septembrie" şi "ştiţi ce poate reprezenta acest lucru pentru o ţară", a subliniat şeful statului francez.

"Este nevoie, deci, să căutăm răspunsurile necesare şi acesta este sensul întâlnirii noastre de astăzi (vineri), dincolo de prietenia a cărei mărturie este", a continuat Hollande.

Condoleanţele din partea poporului american sunt "foarte sincere", a subliniat Kerry, adăugând că "împărtăşeşte durerea şi oroarea" resimţite de către poporul francez.

"V-am observat, pe dumneavoastră şi echipa dumneavoastră, efectuând cu multă eleganţă şi talent" operaţiuni, dar şi "poporul francez care s-a reunit cu un simţ acut al unităţii", a continuat el, evocând o "mare lecţie pentru lume".

"Încă o dată Franţa, cu angajamentul său pentru libertate şi pasinea sa pentru idealuri, a adresat un mesaj lumii", a subliniat el.

"Inimile noastre sunt cu dumneavoastră şi aş vrea să vă împărtăşesc aceste gânduri personal", a continuat el.

John Kerry, care s-a întâlnit vineri dimineaţa cu omologul său francez Laurent Fabius la Quai d'Orsay i-a spus la sosire interlocutorului său că se afla în străinătate, la Sofia şi în India, explicându-i de ce nu a putut să fie prezent duminică la marşul istoric împotriva terorismului. Absenţa unui demnitar american de rang înalt la această manifestaţie a declanşat o polemică peste Atlantic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
HOLLANDE,
KERRY
/actualitate/intalnire-hollande-kerry-sa-cautam-impreuna-raspunsurile-necesare-dupa-atentatele-de-la-paris-13769137
13769137
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.