INS: Rata şomajului în forma ajustată sezonier a crescut la 3,9% în septembrie, de la 3,8% în august

Postat la 31 octombrie 2019 47 afişări

INS: Rata şomajului în forma ajustată sezonier a crescut la 3,9% în septembrie, de la 3,8% în august

Rata şomajului în forma ajustată sezonier a crescut cu 0,1 puncte procentuale la 3,9% în septembrie, de la 3,9% în august, potrivit datelor Institului Naţional de Statistică (INS) publicate joi.

Totodată, rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,0 puncte procentuale mai mare decât la femei.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie a anului curent a fost de 347 mii persoane, în creştere faţă de luna precedentă (343 mii persoane), dar în scădere faţă de aceeaşi lună din 2018 (356 mii persoane), precizează INS.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,0 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,3% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,3% în cazul celor de sex feminin).

Conform datelor INS, pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,1% pentru luna septembrie 2019 (3,5% în cazul bărbaţilor şi 2,6% în cel al femeilor).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rata somajului,
crestere,
ajustare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.