INS: Managerii prognozează o relativă stabilitate a activităţii în industrie, comerţ şi servicii

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 ianuarie 2020 21 afişări

INS: Managerii prognozează o relativă stabilitate a activităţii în industrie, comerţ şi servicii

Managerii chestionaţi de INS prognozează o relativă stabilitate a activităţii în industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii, o elativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare şi servicii, precum şi o creştere moderată a preţurilor în industrie şi construcţii.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural - 5%). Pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se estimează creştere (sold conjunctural +18%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

Potrivit estimărilor din luna decembrie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -32%). Managerii estimează o scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -15%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +9%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +3%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural -2%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +26%).

Conform estimărilor din luna decembrie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activitate economică,
tendinţe,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.