ING preia din august serviciile de custodie pentru Fondul Proprietatea

Postat la 27 iunie 2011 35 afişări

ING Bank Romania, sucursala Bucuresti, va prelua din august contractul de custode si depozitat al Fondului Proprietatea, dupa expirarea actualului contract, pe care Fondul il are cu Bancpost.

La procesul de selectie a noului custode, desfasurat in luna iunie, au participat sase banci cu experienta locala si internationala. "Ne bucuram ca putem lucra cu ING Bank in calitate de custode si depozitar pentru Fondul Proprietatea. Am organizat un proces de selectie riguros la care au luat parte unele dintre bancile cu cea mai mare experienta care opereaza in Romania", a declarat Grzegorz Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea.

"In cadrul acestui contract vom oferi o gama de servicii complexe care acopera certificarea activului net, pastrarea in siguranta a instrumentelor financiare, raportari la standarde internationale si alte servicii conexe", a declarat Mihaela Bitu, director general adjunct al ING Bank.

Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului Proprietatea, adauga ca doreste sa multumeasca Bancpost pentru serviciile specializate de custode si depozitar oferite Fondului pe parcursul ultimului an.

Fondul de actiuni ING Romanian Equity, unul dintre cei mai importanti investitori de la BVB, si-a majorat de curand expunerea pe Fondul Proprietatea de la 6% la aproape 10% din activele proprii, respectiv la 0,43% din actiunile Fondului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ing-preia-din-august-serviciile-de-custodie-pentru-fondul-proprietatea-8394048
8394048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.