Înfrângere dureroasă la alegeri: Partidul ”sultanulului” Erdogan pierde Akara şi este la un pas să piardă şi Istanbul

Postat la 01 aprilie 2019 59 afişări

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a suferit duminică o înfrângere importantă în alegerile locale, întrucât partidul său AKP a pierdut controlul asupra capitalei Ankara şi se pare că a pierdut controlul şi în cel mai mare oraş al ţării, Istanbul, relatează Reuters.

Înfrângere dureroasă la alegeri: Partidul ”sultanulului” Erdogan pierde Akara şi este la un pas să piardă şi Istanbul

Erdogan, care a dominat politica turcă de când a venit la putere cu 16 ani în urmă şi şi-a condus ţara cu o mână de fier, a avut o campanie continuă cu două luni înainte de votul de duminică, pe care l-a descris ca pe o "problemă de supravieţuire" pentru Turcia.

 

"Oamenii au votat în favoarea democraţiei, au ales democraţia", a declarat liderul opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, iar candidaţii Partidului Popular Republican (CET) au luat Ankara şi Istanbul de la Partidul AK şi şi-a menţinut dominaţia în Izmir, al treilea cel mai mare oraş al Turciei.

 

Cu 99,8% din buletinele de vot numărate în Ankara, candidatul la funcţia de primar din partea CHP, Mansur Yavas, a obţinut 50,9%, oferindu-i un avans de 3,8% faţă de rivalul său din AKP. Agenţia de stiri Anadolu a transmis că AKP va face apel în unele sectoare ale capitalei.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pierdere,
erdogan,
partid,
istanbul

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.