Infecţiile Covid au scăzut cu două treimi într-o lună în Anglia, dar virusul se răspândeşte acum în rândul copiilor şi tinerilor, sugerează cercetările

Autor: Andreea Tobias Postat la 18 februarie 2021 33 afişări

Infecţiile Covid au scăzut cu două treimi într-o lună în Anglia, dar virusul se răspândeşte acum în rândul copiilor şi tinerilor, sugerează cercetările

Studiul React 1 de la Imperial College London arată că al treilea lockdown naţional a redus semnificativ răspândirea coronavirusului, în ciuda apariţiei de noi variante, scrie The Guardian.

Prevalenţa rămâne totuşi ridicată, cu aproximativ una din 200 de persoane infectate în perioada 4-13 februarie, comparativ cu aproximativ de trei ori mai mare în ​​perioada 6-21 ianuarie, au arătat rezultatele intermediare.

Miercuri, oamenii de ştiinţă le-au spus parlamentarilor că Marea Britanie ar putea începe relaxarea restricţiilor mai devreme.

Mark Woolhouse, profesor de epidemiologie la Universitatea din Edinburgh, a declarat: „Cred că avem motive să fim mai încrezători că putem ieşi din lockdown mai repede”.

Woolhouse a afirmat că analizele arată că şcolile s-ar putea redeschide în siguranţă mai devreme, în contextul în care redeschiderea şcolilor nu a provocat o creştere a cazurilor în Europa de Vest.

Dar alţi experţi au avertizat asupra necesităţii unei atenţii sporite în redeschiderea şcolilor - aşteptată din 8 martie în Anglia şi din 22 februarie în Scoţia şi Ţara Galilor.

Premierul britanic, Boris Johnson, spunea că există „semnale interesante” că vaccinurile funcţionează. Trebuie acţionat cu „precauţie" în momentul relaxării restricţiilor, totuşi, pentru a opri răspândirea virusului.

Marea Britanie a introdus de luni carantina obligatorie la hotel pentru englezii care vin din state cu risc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anglia,
infecţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.