Industria serviciilor pentru afaceri din România va depăşi 1,5 miliarde de euro în 2014

Autor: Razvan Muresan Postat la 01 octombrie 2014 146 afişări

Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL) estimează că industria serviciilor pentru afaceri va depăşi 1,5 miliarde de euro în 2014, ca urmare a creşterii accelerate înregistrate pe parcursul ultimilor ani.

Domeniile business process outsourcing şi IT Outsourcing reprezintă aproape jumătate din industrie, iar restul este atribuit segmentului shared services, în timp ce 20 dintre cei mai importanţi jucători din domeniu generează până la 25% din cifra de afaceri totală a pieţei. Sectorul serviciilor pentru afaceri este extrem de competitiv şi reprezintă una dintre industriile cu cele mai rapide creşteri din România, având o contribuţie importantă la exporturile din România şi un impact puternic pe piaţa locală a muncii, susţin oficialii ABSL.

Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, cea mai importantă organizaţie care reprezintă sectorul de servicii pentru afaceri şi reuneşte cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) şi Cercetare şi Dezvoltare (R&D), a organizat astăzi un eveniment de amploare – One Voice. ABSL – care a oferit companiilor din acest domeniu, autorităţilor publice şi reprezentanţilor mediului academic ocazia de a discuta soluţii pentru dezvoltarea industriei.

Capitalul străin este sursa principală de investiţii în industria serviciilor pentru afaceri din România. Principalii investitori străini sunt companii din ţări din Europa Occidentală, precum Franţa, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda sau Statele Unite. Pe lângă acestea, companii din Brazilia şi din Bulgaria şi-au început, de asemenea, operaţiunile pe plan local. De la lansarea sa, Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România a sprijinit investitorii străini interesaţi să interacţioneze cu companiile care desfăşoară activităţi în sectorul serviciilor pentru afaceri din România, evaluând oportunităţi de investiţii şi de lansare a activităţilor, şi s-a concentrat în stabilirea unor colaborări strânse şi parteneriate strategice cu jucători şi susţinători cheie din industrie, din perspectiva ABSL, asigurând astfel continuarea dezvoltării pieţei.

Sectorul de servicii pentru afaceri este un angajator important în România. În total, peste 60.000 de profesionişti sunt angajaţi în această industrie, dintre care 25% în companii membre ABSL. “Estimăm o evoluţie importantă în următorii ani, de până la 30% pentru principalii jucători, datorită unor creşteri semnificative ale cererii de servicii pentru afaceri livrate din România”, a spus Alexander Weigl. 

Industria locală oferă o gamă largă de servicii clienţilor din Europa, America de Nord şi România, acoperind şi America de Sud, Africa, CEE, Asia Pacific, precum şi Orientul Mijlociu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii,
afaceri,
romania,
industrie,
absl
/actualitate/industria-serviciilor-pentru-afaceri-din-romania-va-depasi-1-5-miliarde-de-euro-in-2014-13359531
13359531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.