Încrederea în economia României în luna septembrie, cea mai bună creştere din ultimele 7 luni

Postat la 27 septembrie 2013 33 afişări

Încrederea mediului de afaceri şi a populaţiei în economia României a afişat în septembrie cea mai puternică creştere din ultimele 7 luni, datorită îmbunătăţirii sentimentului în sectorul serviciilor, industrie şi în zona consumatorilor, potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat.

Încrederea în economia României în luna septembrie, cea mai bună creştere din ultimele 7 luni

 Indicele încrederii companiilor şi consumatorilor în economie a crescut în septembrie la cota 97,4, faţă de 95,6 în august, marcând cea mai bună evoluţie din luna februarie.

Pe sectoare, sentimentul faţă de economie s-a îmbunătăţit semnificativ în servicii, dar s-a deteriorat abrupt în zona comerţului cu amănuntul, deşi încrederea gospodăriilor a crescut, potrivit raportului Eurostat.

Indicele încrederii în economie a evoluat pozitiv şi în industrie, dar atmosfera din sectorul construcţiilor este mai pesimistă decât luna trecută.

La nivelul UE, încrederea în economie s-a îmbunătăţit în septembrie pentru cea de-a 5-a lună consecutiv, cu evoluţii pozitive în toate sectoarele de activitate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/increderea-in-economia-romaniei-in-luna-septembrie-cea-mai-buna-crestere-din-ultimele-7-luni-11407896
11407896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.