Increderea consumatorilor americani a scazut in august la minimul a peste trei decenii

Postat la 13 august 2011 11 afişări

Increderea consumatorilor americani a scazut la inceputul lunii august la minimul a peste trei decenii, temerile legate de recuperarea economiei fiind amplificate de nemultumirea populatiei in privinta politicilor guvernamentale, potrivit unui sondaj realizat de Reuters si Universitatea din Michigan

Indicele care masoara increderea consumatorilor s-a situat la 54,9 puncte la inceputul lunii august, cel mai scazut nivel din mai 1980. In iulie, indicele se afla la 63,7 puncte. Analistii consultati de Reuters anticipau un declin usor al indicatorului, la 63 de puncte. Somajul ridicat, stagnarea salariilor si dezbaterile prelungite privind majorarea plafonului de indatorare al SUA au speriat consumatorii. Sondajul a fost realizat inainte de retrogradarea ratingului SUA de catre agentia Standard&Poor's.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
economie,
incredere,
consumatori,
statistica
/actualitate/increderea-consumatorilor-americani-a-scazut-in-august-la-minimul-a-peste-trei-decenii-8614271
8614271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.