Încă două ţări introduc RESTRICŢII pentru români pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Postat la 05 august 2020 1019 afişări

Încă două ţări introduc RESTRICŢII pentru români pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Românii care intră pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene şi pe teritoriul Principatului Liechtenstein stau în carantină 10 zile, iar dacă nu respectă noile măsuri, amenda e de 10.000 de CHF. Măsurile au fost adoptate miercuri şi intră în vigoare sâmbătă, 8 august, la miezul nopţii.

Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile elveţiene, România a fost inclusă pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic privind infectarea cu COVID-19, a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Astfel, toate persoanele care intră pe teritoriul elveţian şi care s-au aflat în ultimele 14 zile pe teritoriul României trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o altă locaţie adecvată pentru o perioadă de 10 zile, imediat după sosirea pe teritoriul elveţian.

„Persoanele care intră în carantină (autoizolare) au obligaţia de a contacta autorităţile sanitare cantonale în decurs de două zile de la intrarea pe teritoriul acestui stat şi de a urma indicaţiile acestora. Potrivit reglementărilor în vigoare, perioada de carantină (autoizolare) nu poate fi întreruptă ca urmare a unei testări moleculare negative pentru infecţia cu COVID-19. Nerespectarea măsurilor menţionate se sancţionează cu amendă contravenţională de până la 10.000 CHF”, potrivit MAE.

Sunt exceptate de la măsura carantinei (autoizolării), cu condiţia să nu prezinte simptome specifice COVID-19, persoanele care asigură în mod profesional şi organizat (pe cale rutieră, feroviară, aeriană sau navigabilă) transportul de bunuri şi persoane şi care, din acest considerent, s-au aflat în ultimele 14 zile pe teritoriul unui stat cu grad ridicat de risc epidemiologic; persoanele care provin din România şi care tranzitează direct teritoriul elveţian spre destinaţii din alte state. În aceste cazuri, autorităţile elveţiene pot solicita prezentarea unor documente justificative care să dovedească necesitatea tranzitării teritoriului elveţian (ex.: domiciliu / rezidenţă / drept de şedere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesităţii intrării pe teritoriul elveţian, precum adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.); persoanele care s-au aflat în tranzit direct (pentru mai puţin de 24 de ore) pe teritoriul României sau pe cel al unui stat cu grad ridicat de risc epidemiologic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
introducere,
restrictii,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.