În pelerinaj, online: cum poate fi vizitat Ierusalimul de turiştii români chiar de pe canapea

Autor: Ioana Matei Postat la 10 aprilie 2020 3434 afişări

În pelerinaj, online: cum poate fi vizitat Ierusalimul de turiştii români chiar de pe canapea

Lunile martie şi aprilie însemnau sute de mii de turişti în Ierusalim. Oraşul Sfânt este loc de pelerinaj pentru credincioşii evrei, catolici şi ortodocşi în preajma celei mai importante sărbători pentru miliarde de oameni din întreaga lume. În ciuda contextului actual, care nu favorizează momentan călătoriile, Ministerul Turismului din Israel face tot ce îi stă în putinţă pentru a rămâne aproape de turiştii săi. Un exemplu în această direcţie este municipalitatea din Ierusalim care în colaborare cu un start-up israelian a lansat o platformă online cu ajutorul căreia putem surprinde în continuare spiritul şi atmosfera din Oraşul Sfânt, potrivit informaţiilor trimise într-un comunicat de presă de reprezentanţii municipalităţii din Ierusalim în România.

Ierusalimul devine astfel orima prima destinaţie ce vine în întâmpinarea turiştilor cu o platformă online dedicată. Prin intermediul platformei “Jerusalem is traveling 2 U”, turiştii care doresc să viziteze oraşul îşi pot în continuare îndeplini dorinţa chiar şi în timpul restricţiilor impuse de Covid-19. Această platformă integrează o gamă largă de experienţe, adresând astfel nevoile diverse ale celor interesaţi de Ierusalim, un oraş care, deşi divizat între trei mari religii, rămâne o oază de armonie şi un exemplu de toleranţă.

Indiferent de preferinţe, vârstă, religie sau obiceiuri de călătorit, platforma “Jerusalem is traveling 2 U” are câte ceva de oferit tuturor. De la tururi virtuale ale oraşului la vizite virtuale ale muzeelor şi a altor atracţii emblematice din zonă, de la oportunităţi de cumpărături online la slujbe religioase şi sesiuni de rugăciuni live, lecţii de cultură, istorie, gastronomie, artă sau religie.

Foarte solicitate sunt serviciile online ce presupun depunerea unui mesaj la Zidul Plângerii si accesul la Zidul Plângerii prin intermediul camerelor ce transmit 24/7 direct de la Zidul Plângerii.

În modul acesta, într-o perioadă dificilă pentru toată lumea, municipalitatea din Ierusalim îşi face literalmente cale spre casele credincioşilor de pretutindeni care aveau programate vacanţe cu o importanţă spirituală deosebită. Conţinutul prezentat acum pe site se actualizează constant, sunt mereu adăugate noi atracţii şi tururi, platforma rămânând funcţională chiar şi după ce totul revine la normal.

“Printre principalele obiective la momentul actual este să fim în continuare aproape de turiştii noştri, iar prin intermediul activităţilor şi tururilor pe care le punem la dispoziţie pe platforma Jerusalem is Traveling 2U, încercăm să le menţinem interesul şi să îi asigurăm că suntem alături de ei. Suntem mândri ca am reuşit să ne adaptăm noilor tendinţe în turism şi să punem la punct acest site atât de repede, întrucât procesul durează de fel luni întregi. Sperăm să ne revedem cu toţii cât mai curând.” a declarat  Ilanit Melchior, Director de Turism pentru Autoritatea de Dezvoltare din Ierusalim.

Pentru a accesa portalul în cauză, intraţi aici: http://explore.itraveljerusalem.com/

Pregătiri pentru “Ziua de După” – Respectarea unor norme stricte de igienă, prioritate în întreaga ţară

Ierusalimul nu este deloc străin de crize şi dezastre globale, reuşind de fiecare dată să transforme crizele în oportunităţi, să se adapteze rapid la noile condiţii. De data aceasta, însă, vorbim de o situaţie extinsă pe plan mondial care lansează alte standarde decât cele care ne erau cunoscute până în prezent. “Ne pregătim temeinic pentru Ziua de După, pentru perioada în care lucrurile vor reveni la normal, pentru momentul în care ne vom putea întâlni din noi cu prietenii noştri din toate colţurile lumii. Normele de igienă şi respectarea spaţiului personal devin prioritare în Israel, la un nivel mult mai avansat decât ne era cunoscut până în prezent” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piete, in cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv şi Eilat de principalele aeroporturi din România - Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu. Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creştere cu 152% a turiştilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive şi pentru 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ierusalim,
turisti,
online,
pelerinaj,
romani,
vizita,
israel

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.