De ce prezintă bărbaţii un risc mai mare decât femeile de a muri din cauza COVID-19

Postat la 10 aprilie 2020 599 afişări

De ce prezintă bărbaţii un risc mai mare decât femeile de a muri din cauza COVID-19

 Bărbaţii prezintă un risc mai mare de a muri din cauza Covid-19 decât femeile. Acest lucru a fost demonstrat încă din primele studii despre infecţia cu SARS Cov-2, din China, scrie medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit medicului Mihai Craiu, primele studii despre infecţia cu SARS Cov-2 din China au arătat că penumonia severă Covid-19, urmată de complicaţii şi deces este de aproape două ori mai frecventă la bărbaţi decât la femei.

Medicul spune că diferenţa din Asia poate fi explicată prin faptul că tabagismul nu este frecvent în acea regiune a lumii în rândul femeilor, dar ponderea se păstrează şi la decesele din Europa şi SUA.

„Trecând peste perspectiva <relaxată> a multor bărbaţi în faţa bolii (în general, nu numai în cazul particular al noului coronavirus) şi peste adoptarea unor comportamente sociale sau profesionale riscante, bărbaţii au şi alt profil imunologic şi hormonal. Nefavorabile în scenariul infecţiei COVID-19.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbati,
femei,
deces,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.