Immofinanz a închiriat peste 21.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri

Autor: Ioana Matei Postat la 28 septembrie 2015 202 afişări

Immofinanz a închiriat peste 21.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri

Grupul austriac Immofinanz a anunţat mai multe parteneriate noi şi extinderi ale colaborărilor cu chiriaşi din sectorul local de birouri, pentru suprafeţe de peste 21.000 metri pătraţi. Astfel, compania a prelungit şi extins contracte existente pentru mai mult de 19.000 metri pătraţi şi a atras chiriaşi noi pentru aproximativ 2.400 metri pătraţi în cinci dintre proprietăţile sale de birouri Clasa A din Bucureşti.

„2015 a fost cu siguranţă un an plin pentru Immofinanz în România. Pe măsură ce continuăm să dezvoltăm noi proprietăţi de birouri premium, precum Metroffice, suntem încântaţi de cererea constantă pentru proprietăţile noastre existente. Extinderea a numeroase contracte de închiriere, precum şi noii chiriaşi care ni se alătură demonstrează că strategia noastră de a prioritiza nevoile clienţilor şi de a construi relaţii pe termen lung cu aceştia va da întotdeauna rezultate”, a declarat Sorin Vişoianu, Country Manager Office & Logistics pentru România şi Bulgaria în cadrul Immofinanz.

Siveco a prelungit pentru încă şapte ani contractul de închiriere pentru 5.500 metri pătraţi în clădirea de birouri premium Victoria Park, astfel că parteneriatul, început în 2006, va avea astfel o durată totală de cel puţin 17 ani.

Un alt chiriaş pe termen lung al companiei austriece, KPMG a ales să extindă suprafaţa închiriată în Victoria Park cu aproape 670 metri pătraţi, la aproximativ 6.400 metri pătraţi, şi a prelungit contractul pentru încă cinci ani. Astfel, parteneriatul dintre Immofinanz şi KPMG se va întinde pe o perioada totală de cel puţin 15 ani. Printre noii chiriaşi se numără B.Braun, pentru o suprafaţă de 450 metri pătraţi în S-Park, dar şi Best Chef, care va deschide un punct de lucru bazat pe conceptul Cafeteria Restaurant în aceeaşi clădire. Best Chef a semnat un contract de închiriere pe cinci ani pentru un spaţiu de retail de aproximativ 990 metri pătraţi în S-Park.

De asemenea, producătorul de pompe Grundfos Pompe România şi-a prelungit contractul de închiriere pentru 630 metri pătraţi în S-Park, pentru o perioadă de încă cinci ani. Grundfos este partener al IMMOFINANZ încă din 2011. SkyConsult Ro, companie ce oferă servicii de consultanţă IT, şi-a prelungit, de asemenea, pentru încă trei ani contractul de închiriere pentru aproximativ 530 metri pătraţi în S-Park.

În cadrul Băneasa Airport Tower, ProCredit Bank a semnat un contract de închiriere pe cinci ani pentru aproximativ 330 metri pătraţi, în timp ce Hafele România va deveni chiriaş pentru cinci ani pe o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi. IRIDE Business Park anunţă, de asemenea, semnarea unui nou parteneriat: Real Velarde, companie ce va aduce în Bucureşti conceptul CrossFit „The American Way”, va închiria aproximativ 300 metri pătraţi pe o perioadă de cinci ani în această proprietate. Noul chiriaş va transforma spaţiul respectiv într-un centru de fitness ce îşi va deschide porţile începând cu luna decembrie.

Mai mulţi chiriaşi existenţi şi-au prelungit şi/sau extins contractele de închiriere în IRIDE: Terapia Ranbaxy, membră a grupului Sun Pharmaceutical Industries, a ales să îşi prelungească contractul de închiriere pentru 2.000 metri pătraţi, în cadrul unui parteneriat cu Immofinanz ce a început în 2006. Pe de altă parte, colaborarea Immofinanz cu Ropharma a debutat în 2008, iar compania şi-a prelungit acum acordul pentru 975 metri pătraţi în IRIDE.

Un alt chiriaş care şi-a prelungit contractul de închiriere este Telekom România: compania a extins acordul pentru 1.200 metri pătraţi pe o perioadă de încă zece ani. Parteneriatul cu Immofinanz se va întinde, astfel, pe o perioadă totală de cel puţin 17 ani, potrivit reprezentanţilor Immofinanz. De asemenea, Reţeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA a prelungit pentru încă cinci ani parteneriatul început în 2004. Mai mult, compania şi-a extins suprafaţa închiriată în IRIDE până la aproximativ 275 metri pătraţi. Un alt partener pe termen lung al Immofinanz, Alcon a prelungit contractul de închiriere pentru 650 metri pătraţi, început în 2002.

Bucharest Corporate Center anunţă, de asemenea, extinderea parteneriatului cu Wolf Theiss, un alt chiriaş pe termen lung al Immofinanz. Compania de consultanţă juridică din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, Wolf Theiss a ales să prelungească acordul de închiriere pentru 1.200 metri pătraţi în clădirea de birouri premium pentru încă cinci ani. Astfel, colaborarea companiei cu Immofinanz se va întinde pe o perioadă de cel puţin 11 ani.

Immofinanz este o companie imobiliară care îşi concentrează activitatea pe segmentele de retail, birouri şi logistică în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a Immofinanz include managementul şi dezvoltarea de proprietăţi. Compania deţine un portofoliu imobiliar de aproximativ 6,6 miliarde de euro, ce cuprinde peste 440 de proprietăţi.

Immofinanz are în România operaţiuni şi pe segmentele de spaţii de birouri şi retail. Pe lângă Iride, cel mai mare park de afaceri din România, Immofinanz mai deţine în Bucureşti clădirile de birouri Victoria Park şi Bucharest Corporate Centre. Pe segmentul de retail, Immofinanz deţine Euromall Piteşti, Polus Center Cluj, Gold Plaza şi Maritimo Shopping Center.

Immofinanz a anunţat în luna august că negociază cu mai mulţi potenţiali investitori vânzarea portofoliului de spaţii logistice, proprietăţi cu o suprafaţă închiriabilă de circa 1 milion de metri pătraţi şi proiecte în dezvoltare, mai multe dintre acestea fiind localizate în România. Compania austriacă deţine în România spaţii logistice în Ploieşti, Pantelimon (lângă Bucureşti) şi Timişoara, dar şi proiecte în dezvoltare în Bucureşti, Sibiu şi Braşov.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/immofinanz-a-inchiriat-peste-21-000-de-metri-patrati-de-spatii-de-birouri-14761982
14761982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.