IMM-urile, principalul angajator al ţării

Autor: Ioana Matei Postat la 21 iunie 2013 326 afişări

Sectorul IMM din România este principalul furnizor al locurilor de muncă, angajând aproximativ două treimi din numărul total de salariaţi din economie, potrivit unui raport al Fundaţiei Post Privatizare(FPP).

IMM-urile, principalul angajator al ţării

Cei mai mulţi dintre angajaţii români ai IMM-urilor lucrează în servicii (30%) şi comerţ (27,2%).  Totodată, se remarcă contribuţia IMM-urilor din Industria prelucrătoare la crearea locurilor de muncă care angajează aproape 27% din numărul total de salariaţi, deşi deţine numai 10% din numărul de firme.

Clasa întreprinderilor mici îşi consolidează poziţia de lider între IMM-urile din România, având cel mai mare aport la crearea şi menţinerea locurilor de muncă şi cea mai bună evoluţie 2010-2011 sub aspectul forţei de muncă, în majoritatea sectoarelor economice.

Deşi peste 372.000 de locuri de muncă create de IMM-uri au fost desfiinţate între 2008 şi 2011, numărul mediu de salariaţi în sectorul IMM, conform raportărilor bilanţiere la 31.12.2011, era de peste de 2.524.290, în creştere cu 4,1% faţă de anul precedent. Prin urmare, promovarea unei culturi antreprenoriale la nivelul întregii societăţi care să dezvolte o clasă consolidată de întreprinzători reprezintă motorul creşterii economice, atât la nivel european, cât şi în România. Susţinerea acestui proces se face atât prin facilitarea accesului IMM-urilor la sursele de finanţare, cât şi prin susţinerea unei educaţii antreprenoriale structurate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imm,
angajator,
locuri de munca,
romania,
salariati,
sector
/actualitate/imm-urile-principalul-angajator-al-tarii-10999577
10999577
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.