IMM din industrie pot lua până la 1,5 mil. euro pentru "înverzire"

Autor: Radu Bostan Postat la 26 iulie 2014 58 afişări

Firmele mici şi mijlocii din industrie pot obţine finanţare nerambursabilă între 200.000 de euro şi 1,5 milioane de euro pe proiect pentru investiţii în tehnologii "verzi" sau în gestionarea deşeurilor, printr-un program sponsorizat de guvernul Norvegiei cu un buget total de 9,5 milioane de euro.

IMM din industrie pot lua până la 1,5 mil. euro pentru "înverzire"

Programul sprijină dezvoltarea produselor şi serviciilor ecologice, eficienţa utilizării materialelor şi reducerea deşeurilor şi crearea de locuri de muncă "verzi", adică în industrii cu un impact redus asupra mediului. Fondurile sunt disponibile firmelor româneşti din industrie, companiile din transporturi sau agricultură nefiind eligibile. Solicitările pentru finanţare pot fi depuse până la 26 septembrie la operatorul programului, Innovation Norway. Mai multe detalii se găsesc la adresa www.norwaygrants-greeninnovation.no.

În primul apel al programului s-au depus 85 de propuneri de proiect, din care 15 proiecte au fost aprobate până la 12 iunie 2014, cu o valoare totală de aproape 15 milioane de euro. În primul apel al programului s-au depus 85 de propuneri de proiect, din care 15 proiecte au fost aprobate până la 12 iunie 2014, cu o valoare totală de aproape 15 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/imm-din-industrie-pot-lua-pana-la-1-5-mil-euro-pentru-inverzire-12984422
12984422
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.