Imagini cu animale pe cale de dispariţie, proiectate pe faţada Empire State Building din New York - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 03 august 2015 256 afişări

Imagini cu animale din specii pe cale de dispariţie şi o fotografie cu leul Cecil au fost proiectate pe faţada Empire State Building din New York, informează bbc.com.

Acest spectacol unic de lumini, organizat de administratorii uneia dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare în rândul populaţiei în privinţa riscului de producere a extincţiilor în masă.

Pe faţada Empire State Building au fost proiectate iniţial imagini cu leoparzi de zăpadă, tigri şi mai multe specii marine.

Apoi, o imagine înaltă de 106 metri cu Cecil, celebrul leu ucis în Zimbabwe la începutul lunii trecute, a apărut pe faţada celebrei clădiri.

Organizatorii spun că evenimentul a fost prima proiecţie video live de acest gen.

Spectacolul a atras o mulţime numeroasă de newyorkezi.

În total, imagini cu animale din 160 de specii au fost proiectate, inclusiv fotografii cu mamifere marine, insecte şi chiar o captură dintr-un film SF, ce îl arăta pe King Kong căţărându-se pe renumita clădire newyorkeză.

Sesiunile de proiecţii, de sâmbătă seară, care au avut o durată de opt minute, au fost repetate la fiecare 15 minute, între orele locale 21.00 şi 24.00. Imaginile au fost vizibile de la mare distanţă, iar organizatorii au folosit 40 de proiectoare.

Empire State Building este una dintre cele mai înalte clădiri din New York, măsurând 381 de metri.

Evenimentul a fost organizat, de asemenea, pentru a promova un nou documentar produs de Discovery Channel, intitulat "Racing Extinction", care va avea premiera în luna decembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANIMALE,
EMPIRE STATE BUILDING,
IMAGINI
/actualitate/imagini-cu-animale-pe-cale-de-disparitie-proiectate-pe-fatada-empire-state-building-din-new-york-video-14661739
14661739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.