Iliescu, despre Mineriada: Poziţia mea faţă de acele evenimente se bazează pe fapte, nu pe fantezii

Autor: Departamentul Politic Postat la 24 octombrie 2015 68 afişări

Fostul preşedinte Ion Iliescu a spus, sâmbătă, că poziţia sa faţă de "evenimente din urmă cu 26 de ani" (n.r.- Mineriada) nu s-a schimbat, este publică "şi bazată pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora".

"Ce au prezentat - sau vor să prezinte  -televiziunile de ştiri, sau televiziunea publică, sunt materiale de arhivă. Ca urmare ele pot fi prezentate doar abuziv drept răspunsul meu la reluarea cercetărilor într-un dosar ce priveşte evenimente din urmă cu 26 de ani. Oricum poziţia mea faţă de acele evenimente nu s-a schimbat în acest timp, ea este publică, şi bazată pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora", spune fostul preşedinte într-o postare de pe blogul personal.

Iliescu se declară nemulţumit de felul în care este mediatizat în prezent: "Aş dori ca, atunci când astfel de materiale sunt reluate, respectivele instituţii de presă să facă precizările de rigoare în legătură cu momentul, şi contextul, în care s-au realizat acele înregistrări, sau emisiuni în direct, pentru corecta informare a publicului".

"Nu consider sănătos, nici pentru actul de justiţie, nici pentru viaţa politică, transformarea lor în spectacol mediatic. Ca urmare nu am intenţia să fiu actor în acest spectacol. Mă voi exprima public pe marginea unor subiecte doar atunci când voi crede că acest lucru se impune, şi o voi face fără a privilegia o instituţie de presă sau alta", mai scrie fostul preşedinte Ion Iliescu pe blogul personal.

Fostul preşedinte Ion Iliescu este urmărit penal în dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infracţiuni contra umanităţii, respectiv reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Univeristăţii, urmată de moartea a patru persoane şi rănirea altor trei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ILIESCU,
MINERIADĂ,
/actualitate/iliescu-despre-mineriada-pozitia-mea-fata-de-acele-evenimente-se-bazeaza-pe-fapte-nu-pe-fantezii-14861012
14861012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.