Igor Dodon plăteşte cu aceeaşi monedă: Peste 50 de localităţi din Republica Moldova au semnat o declaraţie împotriva unirii cu România

Postat la 07 februarie 2018 114 afişări

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, miercui, că 53 de primării au semnat declaraţii ”pro-statalitate” şi împotriva unirii cu România, adăugând că vor fi sute de localităţi care se vor alătura acestui demers, relatează Unimedia.info.

Igor Dodon plăteşte cu aceeaşi monedă: Peste 50 de localităţi din Republica Moldova au semnat o declaraţie împotriva unirii cu România

”Cei care au vrut să testeze cât de patrioţi şi statalişti pot fi moldovenii, acum pot vedea rezultatele. În mai putin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declaraţii pro-statalitate şi anti-unire. În fiecare zi, numărul acestora va tot creşte şi creşte, sute de localitati vor semna declaraţii în sustinerea statalităţii Republicii Moldova. Moldova are demnitate, Moldova are viitor! Ideologii unionişti au obţinut exact inversul la ce şi-au propus. În loc de unire, vor primi patriotism pentru Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

”Cu excepţia câtorva aleşi locali rătăciti sau cumpăraţi cu bani, restul cetăţenilor se opun categoric oricărei declaraţii sau acţiuni unioniste. Unionismul este nu doar anticonstituţional şi penal. Unionismul este expresia umilinţei naţionale şi a trădării de ţară. Regret că unii au căzut pradă acestei molime ideologice", a adăugat Dodon.

În ultimele două săptămâni, 12 localităţi din Republica Moldova au semnat o declaraţie simbolică de unire cu România, aspect ce a atras nemulţumirea preşedintelui Republicii Moldova.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.