Iarasi despre TVA mai mare

Postat la 20 februarie 2006 7 afişări

Dupa ce au reusit sa evite majorarea TVA in 2005 si 2006, autoritatile vorbesc din nou de posibilitatea modificarii TVA din 2007, o data cu introducerea noului Cod fiscal.

Dupa ce au reusit sa evite majorarea TVA in 2005 si 2006, autoritatile vorbesc din nou de posibilitatea modificarii TVA din 2007, o data cu introducerea noului Cod fiscal. Seful Comisiei de buget-finante din Senat, Varujan Vosganian, sustine ca decizia finala in aceasta privinta va fi luata dupa discutia cu comisarul pentru fiscalitate al Uniunii Europene (Dalia Grybauskaite, cea care se opusese acum cateva luni introducerii "taxei pe viciu" la alcool si tutun), tinand cont ca Romania trebuie sa contribuie la bugetul UE cu 1,1 mld. euro, pe care nu e clar daca ii poate obtine cu actualul nivel de venituri fiscale.

 

In rest, pentru TVA exista un proiect de lege speciala, care va introduce de la data aderarii la UE noi categorii scutite de la plata TVA (tranzactiile imobiliare si meditatiile acordate de profesori, serviciile publice postale), dar introduce sub incidenta platii TVA alte categorii (emisiunea si toate operatiunile cu obligatiuni, certificate, cambii si alte instrumente financiare, precum si prestarile de servicii efectuate de producatorii agricoli individuali). Deocamdata, singura certitudine, daca e sa credem in programul Ministerului Finantelor, e ca noul Cod fiscal va ajunge pe masa Guvernului la inceputul lui martie si va fi inaintat cat de repede Parlamentului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/iarasi-despre-tva-mai-mare-2510314
2510314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.