IAR Braşov va debuta săptămâna viitoare pe piaţa principală a BVB

Autor: Emil Popescu Postat la 07 iulie 2015 137 afişări

Compania de stat pentru reparaţii şi mentenanţa aeronavelor IAR Brasov (IARV) va debuta la 14 iulie pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma transferului de pe piaţa Rasdaq.

Transferul a fost decis de acţionarii IAR în luna februarie a acestui an, iar la începutul lunii iulie compania a primit aprobarea din partea Consiliului de Administraţie al BVB.

Peste 72% din acţiunile IAR Braşov sunt deţinute de stat (Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului - 64,89% şi Ministerul Muncii - 7,3%), iar restul de aproape 28% din acţiuni sunt deţinute de investitori.

Investitorii au tranzacţionat în ultimele 12 luni peste 963.000 de acţiuni IAR Ghimbav, reprezentând circa 5% din toate acţiunile companiei, pentru 2,4 milioane lei. Preţul acţiunilor IAR a crescut de aproape 3,5 ori în perioada respectivă, ajungând la 4,66 lei/acţiune la finalul şedintei de luni. Raportat la acest preţ, IAR are o capitalizare bursieră de 88 milioane lei (19,6 milioane euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IAR BRAŞOV,
BURSĂ,
/actualitate/iar-brasov-va-debuta-saptamana-viitoare-pe-piata-principala-a-bvb-14555992
14555992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.