Ia românească, în centrul unei expoziţii prezentate în Belgia

Autor: Madalina Cerban Postat la 23 mai 2015 122 afişări

Ia românească se va afla în centrul proiectului expoziţional "Untamed Skin", care va fi vernisat pe 29 mai, la Centrul de design contemporan Winkelhaak din Anvers, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Institutul Cultural Român (ICR) Bruxelles va duce ia ca obiect identitar românesc la Centrul de design contemporan Winkelhaak din Anvers, în cadrul proiectului expoziţional "Untamed Skin", realizat în parteneriat cu Galeria Galateca.

Expoziţia va prezenta creaţii contemporane româneşti de inspiraţie tradiţională semnate de Victoria Tonu, designer de bijuterii, Alexandru Nimurad, designer de vestimentaţie inspirată din cultura de patrimoniu, şi Alexandra Abraham, creatoare de accesorii neconvenţionale.

Vernisajul va avea loc pe 29 mai, de la ora locală 19.00, în prezenţa curatoarei Roxana Gibescu şi a designerilor români, iar expoziţia va putea fi vizitată până la 10 iunie.

"Untamed Skin" reinterpretează veşmântul românesc printr-o îmbinare sincretică între ţesătură, bijuterie, sculptură, marochinărie şi fotografie de arhivă cu Regina Maria a României, o ambasadoare a iei şi a tradiţiilor autohtone.

Proiectul, câştigător a trei premii speciale la Săptămâna Modei de la Londra/ London Fashion Week (2015), a fost conceput de Galeria Galateca, un spaţiu experimental din Bucureşti dedicat evenimentelor artistice multidisciplinare şi partener al ICR în mai multe proiecte de profil.

Roxana Gibescu, coordonatoarea proiectului, deţine o vastă experienţă curatorială, concretizată în numeroase expoziţii şi programe realizate în colaborare cu muzee şi festivaluri naţionale şi internaţionale.

"'Untamed Skin' onorează istoria şi frumuseţea iei, atât de apreciată de mari creatori precum Matisse, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier şi Emilio Pucci şi pune în valoare creativitatea designului românesc",

scria site-ul de fashion Noctis despre expoziţia prezentată la Londra, în perioada 20 februarie - 20 martie, în cadrul London Fashion Week.

Proiectul "Untamed Skin" se înscrie în strategia ICR Bruxelles de sprijinire a industriilor creative româneşti şi a fost realizat de ICR şi Galeria Galateca pentru secţiunea "International Fashion Showcase 2015" din cadrul London Fashion Week.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IE,
ANVERS,
UNTAMED SKIN
/actualitate/ia-romaneasca-in-centrul-unei-expozitii-prezentate-in-belgia-14320782
14320782
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.