Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor, o ruină la 160 de ani

Postat la 24 ianuarie 2019 294 afişări

Hotelul Concordia, în care în urmă cu 160 de ani s-a hotărât Unirea Principatelor Române, este astăzi o ruină, deşi nu mai departe de acum un an Primăria Capitalei anunţa că lucrările pentru reabilitatea imobilului sunt programate pentru primăvară, scrie descopera.ro.

Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor, o ruină la 160 de ani

Descopera.ro a întrebat reprezentanţii Primăriei Capitalei ce au făcut până în prezent pentru restaurarea imobilului, iar în răspunsul din 23 ianuarie 2019, al Direcţiei de Presă a Primăriei Municipiului Bucureşti se arată că: „Imobilul din str. Smârdan nr.39, sector 3, cunoscut şi sub denumirea de Hotel Concordia, nu este în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti, ci este proprietate privată. Acest imobil este monument istoric şi este înscris pe Lista Monumentelor Istorice a Municipiului Bucureşti, la pozitia 2048, iar din punct de vedere urbanistic este situat, conform PUZ - Zone Protejate ale Municipiului Bucureşti, aprobat prin HCGMB nr. 279/2000 în cadrul Zonei protejate nr. 26a-Lipscani. Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate, a luat toate măsurile, conform competenţelor legale ce îi revin, astfel încât, clădirea monument istoric din Centrul Vechi al Capitalei (fostul hotel " Concordia"), aflată în proprietate privată, să poată fi renovată cât mai rapid".

Reprezentanţii primăriei spun că au ţinut legătura cu u proprietarul acestui imobil şi au oferit suportul tehnic necesar pentru a urgenta procedurile premergătoare demarării lucrărilor. Sursa citată precizează că, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control, a efectuat şi o serie de verificări la acest imobil încă din anul 2013 şi a constatat ca acesta se află într-o stare avansată de degradare. Tocmai don acest motiv au fost aplicate sancţiuni contravenţionale proprietarilor.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
concordia chiajna,
hotel,
unire,
imobil,
primarie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.