Hotelierii români, despre introducerea impozitului forfetar: Ne zbatem de pomană. Va fi respins

Autor: Corina VÂRLAN Postat la 12 februarie 2013 21 afişări

Preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR) este de părere că impozitul forfetar nu va fi introdus în ţara noastră. El susţine, de asemenea, că aplicarea lui nu ar duce la scăderea evaziunii şi a muncii la negru în sectorul turismului aşa cum speră reprezentanţii Guvernului.

Preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR) este de părere că impozitul forfetar nu va fi introdus în ţara noastră. El susţine, de asemenea, că aplicarea lui nu ar duce la scăderea evaziunii şi a muncii la negru în sectorul turismului aşa cum speră reprezentanţii Guvernului. "Ne zbatem de pomană pentru că eu nu cred că Ministerul de Finanţe va schimba impozitarea de 16%. E o prostie incredibilă lucrul acesta mai ales pentru că se câştigă mai mult dacă o aplici", a declarat pentru gândul Radu Enache, preşedintele FIHR. "Cred că va fi respinsă", ne-a mai explicat el. Enache susţine, de asemenea, că, deşi impozitul ar fi mai mic pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dacă acestea ar deveni "curate", el nu garantează nimic dacă autorităţile nu continuă controalele şi nu îşi joacă în continuare rolul de "arbitri" pe piaţă."Noi, ceilalţi, vom fi dezavantajaţi", ne-a mai spus preşedintele FIHR. De asemenea, în România este necesară o lege a turismului, dar şi reglementări clare pentru parteneriatele publice-private, foarte importante pentru promovare, a punctat reprezentantul hotelierilor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hotelierii-romani-despre-introducerea-impozitului-forfetar-ne-zbatem-de-pomana-va-fi-respins-10557813
10557813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.