Hotelierii bulgari asteapta 4 milioane de turisti in sezon, majoritatea romani si greci

Postat la 16 iulie 2011 16 afişări

Peste 4 milioane de turisti sunt asteptati in aceasta vara pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, sustine Institutul pentru Analiza si Evaluare in Turism de la Sofia.

Directorul institutului, Rumen Draganov, a declarat pentru Novinite ca majoritatea turistilor vor veni din tarile vecine - Romania, Grecia, Macedonia - precum si din Germania si Rusia. Sectorul de turism estimeaza un numar maxim de vizitatori in Bulgaria de 6,3 milioane in acest sezon.

Draganov a admis insa ca rata medie de ocupare a paturilor in unitatile de cazare din Bulgaria este cea mai scazuta din Europa - 27% in 2010, pentru 2011 fiind asteptat un progres mic, la 29%.

Directorul institutului afirma ca Bulgaria are lacune serioase in administrarea proprietatilor publice din statiunile turistice, adaugand ca "tragedia celor care au investitii in sector e ca ei continua sa spere ca guvernul va lua masurile promise" - infiintarea unui Minister al Turismului, crearea unui catalog al atractiilor turistice si impartirea tarii in zone turistice.

Rumen Draganov a criticat, de asemenea, clipurile de reclama create pentru a promova Bulgaria ca destinatie turistica pe posturile de televiziune europene, afirmand ca ele nu promoveaza deloc proprietati publice - atractii istorice, culturale, naturale bulgaresti - doar de dragul proprietatii private si al "unor lucruri care nu exista in industria turistica a tarii".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hotelierii-bulgari-asteapta-4-milioane-de-turisti-in-sezon-majoritatea-romani-si-greci-8500644
8500644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.