Hornbach încheie colaborarea cu Schweighofer. Şeful Hornbach România: ”Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile”

Autor: Ioana Matei Postat la 27 decembrie 2016 636 afişări

Hornbach încheie colaborarea cu Schweighofer. Şeful Hornbach România: ”Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile”

 

Începând cu luna ianuarie, Hornbach încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, o gamă largă de produse pentru care s-a ales deja un furnizor nou, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

 

„Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile“, explică Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România. Compania se asigură că toate materialele lemnoase şi produsele din lemn provin din silvicultură sustenabilă, potrivit reprezentanţilor companiei.  

 

„Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de recertificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit“, a mai afirmat Mugurel-Horia Rusu. 

 

Hornbach şi-a asumat voluntar, încă din 1996, responsabilitatea faţă de WWF şi Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale. Compania se implică pentru a îndrepta atenţia clienţilor asupra lemnului certificat cu sigiliul de calitate al Forest Stewardship Council® (FSC®). Pentru Hornbach, lemnul provenit din regiuni din afara Uniunii Europene trebuie să deţină obligatoriu la achiziţie certificarea FSC. Pentru lemnul care provine din Uniunea Europeană se aplică legislaţia europeană. Compania acceptă în acest caz şi alte dovezi cu privire la provenienţa necontestabilă şi legală a produselor din păduri administrate exclusiv în mod sustenabil. 

 

Hornbach  este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exerciţiul  financiar  2015/2016 (data bilanţului: 29 februarie) o cifră de afaceri   (netă)  de  peste 3,755 miliarde de Euro, în creştere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioară.

 

Fondată   în  anul  1877,  Hornbach  este  singura  companie  din  domeniul construcţiilor  şi  grădinăritului  cu o istorie de 5 generaţii.  În  acest  moment,  concernul  deţine  154 de magazine mixte de materiale  de construcţii şi grădinărit, în nouă ţări din Europa (Germania, Austria,  Olanda,  Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

 

 

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.