Hornbach a lansat o şcoală de meserii pentru elevi

Autor: Ioana Matei Postat la 11 mai 2017 253 afişări

Retailerul de materiale de construcţii şi grădinărit Hornbach demarează, sub sloganul „Creştem profesionişti”, proiectul „Şcoala de carte şi meserii” ce oferă tinerilor accesul la învăţământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Hornbach a lansat o şcoală de meserii pentru elevi

 “Hornbach este o companie implicată în dezvoltarea şi susţinerea comunităţii din care face parte, iar unul dintre aspectele de interes pentru noi este contribuirea la dezvoltarea forţei de muncă prin oportunităţi de dezvoltare atractive în cadrul companiei. De altfel, Hornbach a susţinut învăţământul profesional în sistem dual în România prin implementarea unui proiect pilot în România, în vederea calificării viitorilor angajaţi în meseria de tehnician în comerţ, în perioada 2009 - 2012. Ulterior, am manifestat deschidere la dezvoltările constructive în domeniul educaţiei în vederea implementării învăţământului profesional dual şi am urmărit cu interes modificările legislative venite în sprijinirea acestuia. Toate acestea pentru că, formarea profesională la Hornbach înseamnă competenţă, pasiune şi implicare”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, director general al Hornbach România.

Astfel, Hornbach a lansat proiectul „Şcoala de carte şi meserii” care oferă învăţământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător, proiect iniţiat alături de Camera de Comerţ Româno-Germană şi implementat cu alţi doi parteneri din domeniul comerţului şi cu cinci licee din ţară, localizate în Bucureşti, Buftea, Braşov, Sibiu şi Timişoara. „Şcoala de carte şi meserii” este un program de formare profesională realizat după metodă germană, o îmbinare bine echilibrată între teorie şi practică. Înscrierea elevilor pentru formarea profesională are loc la liceele partenere (Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân – Bucureşti, Liceul Economic Barbu A. Ştirbey - Buftea, Colegiul Economic G. Bariţiu – Sibiu, Colegiul Naţional Economic Andrei Bârseanu – Braşov şi  Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu – Timişoara) începând cu luna iunie 2017.

Programul durează trei ani şi elevii care vor opta pentru această formă de învăţământ începând din septembrie 2017, vor beneficia de bursă de 400 de lei în timpul lunilor de şcoală, decontarea transportului şi asigurarea mesei de prânz în timpul stagiilor de practică, diplomă de calificare în meseria comerciant-vânzător, dobândirea de experienţă profesională de pe băncile şcolii şi oportunitatea de angajare la finalizarea şcolii în cadrul Hornbach România.

Prin proiectul „Şcoala de carte şi meserii”, Hornbach participă la implementarea învăţământului profesional dual în România, deja de la prima promoţie, care demarează odată cu anul şcolar 2017/2018. Hornbach este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exerciţiul  financiar  2015/2016 (data bilanţului: 29 februarie) o cifră de afaceri   (netă)  de  peste 3,755 miliarde de euro, în creştere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioară.

Fondată   în  anul  1877,  Hornbach  este  singura  companie  din  domeniul construcţiilor  şi  grădinăritului  care  se poate mândri cu o istorie de 5 generaţii.  În  acest  moment,  concernul  deţine  155 de magazine mixte de materiale  de construcţii şi grădinărit, în nouă ţări din Europa (Germania, Austria,  Olanda,  Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

Prin  pionierat,  ca  de  exemplu  deschiderea  primului  magazin  mixt  de materiale  de  construcţii  şi  articole  de  grădinărit (1968), a primului megastore  (1980)  şi  a  primului  magazin  de materiale de construcţii cu conceptul  drive-in  (2003),  HORNBACH  îşi  dovedeşte  în permanenţă forţa inovatoare.  De  decenii,  HORNBACH este considerat un angajator de top, în acest    moment   având  peste   17.000  de  angajaţi  care  contribuie  la succesul companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hornbach,
scoala,
meserii,
elevi,
lansare,
bucuresti,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.