Hollande, Obama, Merkel, Cameron şi Renzi pledează pentru "sancţiuni coordonate" împotriva Rusiei

Autor: Anna Primac Postat la 29 iulie 2014 41 afişări

Liderii francez, american, german, britanic şi italian s-au declarat luni favorabili unor "sancţiuni coordonate" împotriva Rusiei, acuzată că "livrează în continuare arme" separatiştilor din estul Ucrainei, potrivit unor comunicate ale Casei Albe şi Downing Street.

În timp de luptele în estul Ucrainei continuă, François Hollande, Barack Obama, Angela Merkel, David Cameron şi Matteo Renzi Alors au avut o discuţie telefonică luni seară.

Downing Street a anunţat că "ultimele informaţii provenind din regiune sugerează că Rusia continuă să transfere insurgenţilor armament prin frontiera cu Ucraina, chiar şi după prăbuşirea zborului MH17".

"Liderii au convenit că întreaga comunitate internaţională trebuie să impună Rusiei costuri suplimentare cât mai curând", menţionează comunicatul britanic.

"Ei sunt de acord că sancţiunile ar trebui să servească la exercitarea unei presiuni asupra Rusiei, pentru a permite găsirea unei soluţii diplomatice pentru această criză", a subliniat la rândul său Berlinul.

Liderii celor cinci state au "îndemnat liderii ruşi să adopte o abordare colaborativă în gestionarea crizei ucrainene", menţionează şi preşedinţia franceză.

Ei au cerut, de asemenea, un "acces liber la locul prăbuşirii MH17, pentru a recupera cadavrele victimelor şi pentru a permite o anchetă fără obstacole", potrivit Downing Street.

Recent, Uniunea Europeană a decis să îngheţe activele unui om de afaceri rus, acuzat că a beneficiat de pe urma anexării Crimeei, şi vrea să sancţioneze în acelaşi mod alţi trei oligarhi apropiaţi de preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat o sursă diplomatică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA,
UCRAINA
/actualitate/hollande-obama-merkel-cameron-si-renzi-pledeaza-pentru-sanctiuni-coordonate-impotriva-rusiei-12997486
12997486
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.