Hillary Clinton şi Donald Trump îşi consolidează poziţiile după "Super Tuesday"

Postat la 02 martie 2016 67 afişări

Hillary Clinton şi Donald Trump îşi consolidează poziţiile după "Super Tuesday"

Democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump au ieşit învingători în şapte dintre cele 11 state care au votat marţi în cadrul alegerilor primare, consolidându-şi poziţiile în perspectiva alegerilor prezidenţiale de la 8 noiembrie, relatează Reuters în pagina electronică, scrie Mediafax

În total, 12 state s-au pronunţat în cadrul acestor scrutine - "Super Tuesday" - care atribuie o cincime din numărul total al delegaţilor democraţi şi aproape un sfert din totalul celor republicani la convenţiile celor două partide, prevăzute în această vară. În două dintre ele - Colorado în cazul democraţilor şi Alaska în cazul republicanilor, alegătorii câte unuia singur dintre cele două partide au fost chemaţi să-şi exprime opţiunile.

În tabăra democrată, Hillary Clinton s-a impus în Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Texas şi Virginia. Rivalul ei, Bernie Sanders, s-a impus în schimb în Vermont, unde este senator, şi în alte trei state - Colorado, Minnesota şi Oklahoma.

În tabăra republicană, înainte de anunţarea rezultatelor în caucusul din Alaska, Donald Trump s-a impus în Arkansas, Alabama, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Vermont şi Virginia.

Rivalul său Ted Cruz, a obţinut victorii în Texas - cel mai populat stat american chemat la urne marţi -, al cărui senator este, şi în Oklahoma.

Senatorul Marco Rubio din Florida - favoritul liderilor "Grand Old Party", dar se pare că nu şi al alegătorilor - şi-a salvat onoarea obţinând o victorie în Minnesota - prima de la începutul alegerilor primare.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hillary-clinton-si-donald-trump-isi-consolideaza-pozitiile-dupa-super-tuesday-15093736
15093736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.