Hidroelectrica vrea creşterea cu 74% a preţului la energia vândută prin contracte reglementate

Postat la 09 iulie 2012 8 afişări

Hidroelectrica a cerut ANRE să aprobe creşterea cu 74% a preţului de vânzare a energiei prin contractele reglementate, de la 72 lei la cel puţin 125 lei/ MWh, echivalentul costului de producţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situaţiei.

Compania vinde energie atât pe piaţa reglementată, cât şi pe cea concurenţială sau prin contracte bilaterale. Tarifele pe piaţa reglementată (populaţia şi micii consumatori non-casnici) sunt stabilite de către ANRE. Comparativ, compania vinde "băieţilor deştepţi" energie la un preţ mediu de 130 lei/ MWh, uşor peste costul de producţie. Reprezentanţii companiei de stat, aflată în insolvenţă, au anunţat la finele anului trecut că au cerut ANRE să permită majorarea, de la 1 ianuarie, a tarifelor reglementate la care compania livrează energia, cu până la 50%, din cauza creşterii costurilor.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
hidroelectrica,
contracte,
preturi
/actualitate/hidroelectrica-vrea-cresterea-cu-74-a-pretului-la-energia-vanduta-prin-contracte-reglementate-9835724
9835724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.