Herman Van Rompuy va primi peste 500.000 de euro în următorii trei ani după încheierea mandatului

Autor: Ioana Bojan Postat la 03 decembrie 2014 51 afişări

Herman Van Rompuy va primi peste 500.000 de euro, din banii contribuabililor europeni, în următorii trei ani după ce şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Consiliului European, relatează The Independent în ediţia electronică.

Van Rompuy, care şi-a încheiat luni mandatul de preşedinte al Consiliului European, va continua să fie plătit aproximativ o jumătate din salariul pe care îl avea în această funcţie. Astfel, suma totală se va ridica la 508.667 de euro, până în decembrie 2017.

După această perioadă, Van Rompuy va primi o pensie în valoare de aproximativ 66.000 de euro pe an.

Potrivit unui oficial european, condiţiile acordării pensiilor şi indemnizaţiilor sunt stabilite de toate statele membre ale Uniunii, printr-o decizie a Consiliului European.

În următoarele 18 luni de la încheierea mandatului de preşedinte al Consiliului European, Van Rompuy trebuie să ceară permisiunea înainte de a accepta să lucreze în altă parte. Această regulă are ca scop prevenirea unor situaţii de conflict de interese.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
VAN ROMPUY,
/actualitate/herman-van-rompuy-va-primi-peste-500-000-de-euro-in-urmatorii-trei-ani-dupa-incheierea-mandatului-13698175
13698175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.