Elena Udrea petrece Paştele în arest. Contestaţia la măsura preventivă a fost respinsă

Autor: Catalin Lupasteanu Postat la 03 aprilie 2015 120 afişări

Elena Udrea rămâne în arest preventiv în dosarul "Gala Bute", până la sfârşitul lunii aprilie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia fostului ministru al Dezvoltării şi Turismului faţă de prelungirea măsurii, dispusă în 23 martie.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Astfel, rămân în arest Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, conform deciziei din 23 martie a instanţei supreme, când a fost prelungită această măsură.

În ceea ce îi priveşte pe fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia şi primarului municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, aceştia vor fi cercetaţi în continuare în arest la domiciliu.

Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat, joi, că procurorii DNA au justificat prelungirea arestului preventiv pentru fostul ministru al Dezvoltării prin faptul că aceasta a făcut parte dintr-un guvern care a tăiat pensiile şi salariile.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea anunţa recent, într-un mesaj postat pe Facebook, că avocaţii fostului ministru au depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care sesizează nereguli comise de procurorii care derulează ancheta în dosarul "Gala Bute".

"Subliniem de la început faptul că nu avem de-a face cu orice anchetatori în acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului şef DNA. Practic, Laura Codruţa Koveşi conduce, de fapt, ancheta în acest dosar", a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, în mesajul postat pe Facebook.

În sprijinul acestor afirmaţii, fostul ministru prezintă, prin echipa sa de comunicare, "câteva elemente punctuale şi perfect demonstrabile".

Astfel, Elena Udrea susţine că "toţi oamenii care sunt chemaţi la DNA sunt întrebaţi, într-o formă sau alta, dacă ştiu ceva ce ar putea să o incrimineze", scopul final fiind acela de a se genera, cu orice cost, noi şi noi dosare penale, fără să se ţină cont de probe sau de faptul că "toate aceste denunţuri ar fi făcute sub presiune".

"Pentru că am vorbit de presiuni, luni (23 martie, n.r.), la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv în «Gala Bute», ceilalţi doi inculpaţi aflaţi în arest, Rudel Obreja şi Tudor Breazu, au declarat că asupra lor s-au făcut presiuni din partea procurorilor pentru a declara împotriva Elenei Udrea. Au existat chiar şi promisiuni privind eliberarea. Asta arată că nu se doreşte adevărul sau dreptatea, ci incriminarea lui Udrea. Se generează percepţia publică (reală!) că oricine declară împotriva fostului ministru al Dezvoltării este liber", potrivit mesajului postat pe Facebook.

Udrea mai arăta că "procurorii DNA au lăsat-o liberă pe Ana Maria Topoliceanu (pusă sub control judiciar), deşi există probe foarte clare depuse la dosar că aceasta a încercat să-l influenţeze şi constrângă pe Tudor Breazu" să dea o declaraţie împotriva sa.

Totodată, fostul ministru preciza că momentul în care s-a făcut prelungirea mandatului de arestare "a fost special ales astfel încât cazul să pice la un anumit judecător", încălcându-se "foarte grav principiul ca dosarul să intre în sarcina unui judecător independent".

"E clar că luni s-a venit cu o soluţie în plic", a mai scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, care menţionează că procurorii nu i-au permis fostului ministru sau avocaţilor acesteia să pună anumite întrebări relevante.

În 19 martie, Elena Udrea a fost dusă din arest la DNA, pentru a fi confruntată, la cererea ei, cu denunţătorii Ştefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia şi Adrian Gărdean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UDREA,
ICCJ,
CONTESTAŢIE
/actualitate/elena-udrea-petrece-pastele-in-arest-contestatia-la-masura-preventiva-a-fost-respinsa-14104706
14104706
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.