HBO, televiziunea cu cele mai multe nominalizări la premiile Sindicatului scenariştilor americani

Autor: Bogdan Enache Postat la 05 decembrie 2014 43 afişări

Televiziunea HBO a primit, joi, 16 nominalizări la premiile Writers Guild, serialele "Urzeala Tronurilor", "Silicon Valley" şi "True Detective" numărându-se printre cele mai nominalizate producţii la aceste trofee acordate de Sindicatul scenariştilor americani (WGA), potrivit Reuters.

Sindicatul scenariştilor americani va anunţa câştigătorii şi va înmâna premiile în cadrul unor ceremeonii ce vor avea loc la New York şi Los Angeles, pe 14 februarie.

Serialul fantastic medieval "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", seria poliţistă "Detectivii din Louisiana/ True Detective", ambele produse de HBO, drama politică "Soţia perfectă/ The Good Wife", produsă de CBS, thrillerul politic "House of Cards", realizat de platforma online Netflix, şi serialul "Nebunii de pe Madison Avenue/ Mad Men", produs de AMC, despre industria publicitară din anii 1960, sunt nominalizate la premiul pentru cel mai bun serial dramatic.

La categoria serial de comedie concurează "Silicon Valley", o satiră despre lumea industriei informatice, serialul "Louie", creat de Louis CK, care oferă o abordare directă şi fără ocolişuri a vieţii moderne din marile oraşe, serialul de satiră politică "Vicepreşedinta/ Veep", producţia Netflix "Orange Is the New Black" şi serialul produs de Amazon "Transparent", care abordează teme precum transexualitatea.

Reţeaua de televiziune Fox se află pe locul al doilea în privinţa numărului de nominalizări, concurând pentru opt premii.

Astfel, categoria seriale de animaţie este dominată de "Familia Simpson", difuzat de Fox, care a primit patru nominalizări, cele mai multe primite de un show TV. În acelaşi timp, serialul "Bob's Burgers" a primit două nominalizări.

Scenariştii serialelor "Mad Men", "Urzeala Tronurilor", "Soţia perfectă" şi "Rectify" au fost nominalizaţi fiecare la categoria cel mai bun scenariu al unui episod dintr-un serial dramatic. Seria "Imperiul din Atlantic City/ Boardwalk Empire" a fost nominalizată de două ori la această categorie, deşi nu este pe lista concurenţilor pentru cel mai bun serial dramatic.

Nominalizările pentru cel mai bun episod dintr-un serial de comedie includ două episoade din sitcomul "O familie modernă/ Modern Family" şi episoade din "New Girl", "Orange Is the New Black," "Louie" şi "Transparent".

Serviciile de difuzare de conţinut video online la cerere Netflix şi Amazon au obţinut fiecare câte trei nominalizări, în timp ce reţelele de televiziune ABC şi CBS au primit câte şase nominalizări. Totodată, televiziunea NBC concurează la patru categorii.

Anul trecut, câştigătorul premiului pentru cel mai bun serial dramatic a fost "Breaking Bad", iar la categoria cel mai bun sitcom a fost ales "Vicepreşedinta/ Veep".

Nominalizările pentru premiile pentru scenarii de cinema ale Sindicatului scenariştilor americani vor fi anunţate pe 7 ianuarie.

Writers Guild of America/ WGA este alcătuită din scenarişti care lucrează în cinematografie, televiziune şi industriile new media din Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
WRITERS GUILD,
NOMINALIZĂRI,
HBO
/actualitate/hbo-televiziunea-cu-cele-mai-multe-nominalizari-la-premiile-sindicatului-scenaristilor-americani-13702801
13702801
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.