Hărţile de hazard la inundaţii pentru bazinele hidrografice din România au fost finalizate

Postat la 18 decembrie 2013 49 afişări

Hărţile de hazard la inundaţii pentru cele 11 bazine hidrografice din România au fost elaborate, prin scanarea a peste 20.000 km de cursuri de apă, de Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), în aproximativ doi ani, cu o finanţare europeană de 40 de milioane de euro.

Hărţile de hazard la inundaţii pentru bazinele hidrografice din România au fost finalizate

 Hărţile de hazard la inundaţii indică zonele potenţial inundabile din ţară, pe baza lor putându-se calcula şi viteza şi adâncimea cu care poate veni o viitură pe o anumită zonă, a explicat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ANAR, Ana-Maria Agiu.

Peste acestea, trebuie suprapuse hărţile de risc, care urmează să fie elaborate de ANAR, acestea cuprinzând obiectivele socio-economice din zonele inundabile, pentru determinarea potenţialelor pagube, a mai spus Agiu.

Elaborarea hărţilor de hazard a început în 2006, însă finanţarea, de la bugetul de stat, a fost sistată, fiind reluată în urmă cu doi ani, după ce au fost accesate fonduri europene de 40 de milioane de euro pentru acest proiect.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hartile-de-hazard-la-inundatii-pentru-bazinele-hidrografice-din-romania-au-fost-finalizate-11789953
11789953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.