HARTA conflictului din Ucraina: O altă zonă "crucială" ar putea fi ocupată de separatiştii proruşi - FOTO

Autor: Irina Tacu Postat la 11 septembrie 2014 1018 afişări

Armata Ucrainei a publicat o hartă care sugerează că forţe sprijinite de Rusia au preluat controlul asupra unor teritorii "cruciale" aflate între zonele controlate deja controlate de separatiştii proruşi şi un oraş ucrainean, scrie Business Insider.

Estul Ucrainei se află momentan într-un armistiţiu şubred, dar ştiri despre civili şi militari morţi contiuă să apară. Dacă această nouă hartă este corectă, atunci discuţia s-ar putea muta asupra oraşului Mariupol, vizat de o posibilă ocupare de către separatişti, informează Business Insider.

Harta a fost făcută publică de către Centrul de Informare şi Analiză al Consiliului de siguranţă şi apărare din Ucraina, pe site-ul mediarnbo.org.

"Consiliul de securitate al Ucrainei recunoaşte în sfârşit că rebelii au preluat controlul asupra zonei de graniţă până spre Marea Azov", potrivit jurnalistuluo Alec Luhn, care a analizat harta.

Rusia are în continuare 1.000 de soldaţi în Ucraine, potrivit NATO. Orice atac în Mariupol ar duce conflictul într-o fază şi mai periculoasă. Odată ce controlul separatist ar fi instaurat în Mariupol, Rusia ar obţine o legătură strategică între un Doneţk controlat de rebeli în nord, Marea Azov în sud şi drumul terestru spre Crimeea, anexată de Rusia în martie, mai comentează Business Insider.

Noi sancţiuni economice împotriva Rusiei sunt foarte aproape de a deveni realitate. Potrivit unor surse europene, statele membre UE au ajuns joi la un acord pentru ca noile sancţiuni economice împotriva Rusiei să intre în vigoare de vineri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
rusia,
separatisti,
conflict,
harta,
mariupol,
donetk
/actualitate/harta-conflictului-din-ucraina-o-alta-zona-cruciala-ar-putea-fi-ocupata-de-separatistii-prorusi-foto-13250617
13250617
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.