Haos în Brazilia: una din arenele construite pentru campionatul mondial este în stare jalnică

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 12 iunie 2014 243 afişări

Haos în Brazilia: una din arenele construite pentru campionatul mondial este în stare jalnică

Arena Amazonia, una dintre construcţiile ridicate pentru campionatul mondial din Brazilia se află într-o stare care cu greu poate permite desfăşurarea unui meci de 90 de minute.

Stadionul a fost construit în oraşul Manaus, la 11 km de locul în care Rio Negro se varsă în Amazon. Ciudat este faptul că Manaus nu are nicio echipă suficient de importantă încât să folosească arena după turneul final, astfel încât există griji că ea va fi lăsată în paragină.

Problemele cele mai importante sunt cele de la nivelul gazonului, acolo unde muncitorii au folosit substanţe chimice pentru a grăbi creşterea firelor de iarbă. Efectul a fost însă dezastruos: nu numai că iarba nu a crescut, însă ea este şi rară. Pe suprafaţă de joc sunt vizibile şi zone de 2-3 metri ce par aproape mlăştinoase, după cum relatează cei de la Business Insider.

Mai sunt doar 72 de ore până la momentul în care Anglia şi Italia vor intra pe teren pentru a juca primul meci găzduit de această arenă. Reprezentanţii celor două echipe implicate sunt extrem de îngrijoraţi şi cer măsuri de urgenţă din partea organizatorilor.

Acest incident face parte dintr-o lungă serie ce a aruncat îndoieli asupra modului în care Brazilia şi-a respectat atribuţiile de stat gazdă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/haos-in-brazilia-una-din-arenele-construite-pentru-campionatul-mondial-este-in-stare-jalnica-12744128
12744128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.