Hamid Karzai, fost preşedinte afgan: Stat Islamic este un produs al SUA

Postat la 05 mai 2017 151 afişări

Hamid Karzai, fostul preşedinte al Afganistanului, a declarat într-un interviu că Daesh, care în mod clar este de origine străină, a apărut în timpul prezenţei americane, informează Fox News.

Hamid Karzai, fost preşedinte afgan: Stat Islamic este un produs al SUA

Karzai a fost preşedinte al Afganistanului din decembrie 2004 până în septembrie 2014

El şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la bombă de mare putere lansată de SUA în estul Afganistanului, ce a vizat poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Conform acuzaţiilor fostului preşedinte, citate de Fox News, aceasta a fost o operaţiune comună a SI şi SUA.

Un avion militar de tip MC-130 a lansat la începutul lui aprilie o bombă GBU-43, în cursul unui raid aerian efectuat în estul Afganistanului. Atacul a vizat o reţea de peşteri utilizate de militanţi Stat Islamic, în districtul Achin, situat în provincia Nangarhar, în apropierea frontierei Afganistanului cu Pakistanul.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.