Hackeri publică imagini de pe Snapchat, care se presupune că dispar imediat după ce sunt văzute

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 11 octombrie 2014 78 afişări

Hackeri au publicat online un număr mare de imagini şi înregistrări video de pe serviciul de mesagerie efemeră Snapchat, provocând temeri cu privire la aceste mesaje, care se presupune că dispar la câteva secunde după ce sunt văzute, relatează AFP.

Hackeri au început să posteze online, încă de joi seara, copii ale unor mesaje (imagini şi înregistrări video) provenind de la terţe aplicaţii Snapchat.

Aproape jumătate dintre utilizatorii Snapchat au vârsta sub 17 ani, provocând îngrijorări cu privire la posibilitatea ca imagini cu caracter sexual ale acestori minori să fie publicate pe Internet, putând fi asociate pedofiliei.

Snapchat a dat asigurări vineri, într-un comunicat, că serverele sale nu au fost piratate şi nici cele aflate la originea scurgerii.

Utilizatorii Snapchat sunt "victime" ale utilizării unor aplicaţii externe care permit trimiterea sau primirea unor "snaps", o practică interzisă de către firma cu sediul în California (vest).

O aplicaţie pentru telefonul mobil, utlizată pentru trimiterea unor fotografii sau înregistrări video către Snapchat, a colectat copii ale acestor trimiteri, de mai mulţi ani, ceea ce le-a permis hackerilor să constituie o bibliotecă, potrivit site-ului Business Insider.

Forumul anonim 4chan a descărcat aceste mesaje şi este pe cale să constituie online un sistem de arhive care pot fi consultate, potrivit Business Insider.

Snapchat este foarte popular în special printre adolescenţi, de la lansarea serviciului în septembrie 2011. Creat de către studenţi de la Universitatea Stanford, serviciul permite mesajelor să dispară aproape imediat după ce au fost văzute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
HACKERI,
SNAPCHAT
/actualitate/hackeri-publica-imagini-de-pe-snapchat-care-se-presupune-ca-dispar-imediat-dupa-ce-sunt-vazute-13377142
13377142
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.