Nigel Farage vrea să interzică intrarea imigranţilor infectaţi cu HIV în Marea Britanie

Autor: Ioana Bojan Postat la 10 octombrie 2014 44 afişări

Liderul partidului populist Ukip, Nigel Farage, a fost acuzat în Marea Britanie că a atins un "nou nivel de ignoranţă" vineri, pentru că a sugerat că imigranţii infectaţi cu HIV ar trebui să primească interdicţie de intrare pe teritoriul britanic, relatează AFP.

Nigel Farage a făcut această declaraţie într-un interviu pentru Newsweek Europe. Subliniind că partidul său, eurofob şi antiimigraţie, vrea "să controleze cantitatea şi calitatea oamenilor care vin", el a precizat că, prin oameni de calitate, se referă inclusiv la "cei care nu au HIV". Interzicerea intrării lor în ţară ar fi "un început bun", a adăugat el.

Prin această ieşire, Farage a atins un "nivel de ignoranţă inedit", a protestat preşedintele Terrence Higgins Trust, principala asociaţie britanică de luptă împotriva HIV şi SIDA.

Clasa politică şi-a exprimat de asemenea indignarea. Deputata laburistă Pamela Nash s-a declarat "dezgustată" în faţa unui exemplu de "discriminare flagrantă". Colegul său conservator Henry Smith a declarat pentru The Guardian că Nigel Farage nu este "interesat de viitorul ţării, ci doar de campania sa de publicitate".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
PARTID,
IMIGRANŢI
/actualitate/nigel-farage-vrea-sa-interzica-intrarea-imigrantilor-infectati-cu-hiv-in-marea-britanie-13376317
13376317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.