Guvernul vrea refinanţarea certificatelor de trezorerie prin titluri de stat în euro

Postat la 18 martie 2014 74 afişări

Guvernul vrea să îmbunătăţească în viitor administrarea datoriei publice prin diverse politici, precum susţinerea titlurilor de stat de tip benchmark lichide, refinanţarea certificatelor de trezorerie prin titluri de stat în euro, folosirea derivatelor financiare, potrivit ministrului Liviu Voinea.

Guvernul vrea refinanţarea certificatelor de trezorerie prin titluri de stat în euro

 "În viitor vom îmbunătăţi managementul datoriei publice, printr-o serie de politici inovatoare, printre care susţinerea titlurilor de stat de tip benchmark lichide, refinanţarea certificatelor de trezorerie şi titlurilor de stat în euro, folosirea derivativelor financiare şi operaţiuni pe piaţa secundară a titlurilor de stat şi va fi modificată legislaţia pentru a permite astfel de operaţiuni", a declarat marţi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, la conferinţa internaţională organizată de Aspen Institute la Banca Naţională a României, pe tema finanţării economiilor din zona non-euro.

El a punctat câteva dintre avantajele obţinute de România în ceea ce priveşte finanţarea datoriei publice.

Astfel, necesarul de finanţare publică al României este în scădere în acest an cu zece miliarde de lei faţă de anul trecut, urmând să scadă cu încă 14 miliarde lei în 2015, pe de o parte prin reducerea deficitului bugetar continuată în 2013 şi care se va observa şi în acest an, iar pe de altă parte prin costurile mai reduse şi extinderea maturităţii de finanţare a datoriei guvernamentale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-vrea-refinantarea-certificatelor-de-trezorerie-prin-titluri-de-stat-in-euro-12285285
12285285
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.