Guvernul va cumpăra noi interceptoare pentru sistemul de apărare aeriană Patriot

Autor: Ioana Matei Postat la 15 martie 2019 40 afişări

Guvernul României a semnat un acord cu armata americană pentru elemente suplimentare destinate sistemului Patriot, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Achiziţia include o cantitate nespecificată de interceptoare GEM-T produse de Raytheon, care vor fi folosite pentru sistemul de apărare antiaeriană Patriot. Achiziţia este derulată prin programul Foreign Military Sales, derulat de Departamentul Apărării al SUA.

Guvernul va cumpăra noi interceptoare pentru sistemul de apărare aeriană Patriot

Patriot este un sistem defensiv ce stă la baza apărării antiaeriene a Europei şi a NATO împotriva rachetelor balistice şi de croazieră, a aeronavelor de luptă şi a vehiculelor aeriene autonome, potrivit informaţiilor transmise astăzi în comunicatul de presă.

„Racheta interceptoare GEM-T va asigura României un nivel de apărare de neegalat împotriva unei game extinse de ameninţări avansate, aflate în arsenalul unor puteri agresive şi ostile”, a spus Mike Ellison, Country Manager pentru România în cadrul Raytheon.

Alături de România, alte 15 state se bazează pe sisteme Patriot pentru a-şi proteja cetăţenii şi forţele armate, incluzând aici SUA şi şase ţări europene: Germania, Grecia, Olanda, Spania, Polonia şi Suedia.

Toate unităţile de tragere ale României vor fi noi. Deşi are acelaşi nume şi un aspect exterior asemănător cu sistemul Patriot care a apărat ţările NATO în perioada Războiului Rece, sistemul a fost modernizat în întregime.

„Rachetele pe care le vom produce pentru România vor avea componente din nitrură de galiu, o tehnologie de ultimă oră care prelungeşte durata de viaţă a sistemului şi îl va face mult mai fiabil”, a spus Michelle DeMaio, directorul programului Patriot România din cadrul Raytheon.

Acordul dintre România şi armata americană deschide drumul negocierilor contractuale pe care guvernul american le va avea cu Raytheon, scrie în comunicatul de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Raytheon are vânzări globale de 27 miliarde de dolari şi 67.000 de angajaţi, fiind, potrivit reprezentanţilor companiei, lider în domeniul tehnologiei şi al inovaţiei, specializat în soluţii de apărare, guvernare civilă şi securitate informatică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sistem,
aparare,
guvern,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.