Guvernul va cumpăra licenţe Microsoft de 33 mil. €

Postat la 21 decembrie 2012 12 afişări

Guvernul României negociază cu filiala locală a producătorului american de software Microsoft un contract privind utilizarea produselor companiei în instituţiile publice şi sistemul educaţional, care ar putea avea o valoare de peste 33 de milioane de euro, conform datelor prezentate de biroul de presă al executivului.

"În urma negocierilor purtate, oferta de buy out a fost redusă de la 45.091.172 euro la 33.254.192,58 euro. Lansarea în anul 2013 a unei eventuale noi achiziţii pentru asigurarea necesarului de licenţe pentru instituţiile publice centrale, locale şi pentru sistemul educaţional nu se va face decât după elaborarea unei strategii de utilizare a produselor software", potrivit sursei citate. Reprezentanţii Microsoft România au confirmat pentru ZF că negociază cu Guvernul un contract, fără a oferi alte detalii. "Confirmăm că negociem cu Guvernul României termenii şi condiţiile legate de continuarea utilizării tehnologiilor Microsoft în sistemul educaţional preuniversitar şi în operaţiunile instituţiilor publice, pentru a susţine infrastructura de bază a Guvernului României şi servicii critice de guvernare", a spus Todi Pruteanu, business strategy manager al Microsoft România.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
guvern,
microsoft,
licente
/actualitate/guvernul-va-cumpara-licente-microsoft-de-33-mil-10406571
10406571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.