Guvernul va amâna din nou, până în 2014, termenul de alocare a 6% din PIB pentru educaţie

Postat la 12 decembrie 2012 18 afişări

Guvernul va amâna din nou, până în 2014, termenul impus prin lege de la care trebuie să asigure finanţarea sistemului educaţional cu minimum 6% din PIB, o cotă de finanţare care nu a fost niciodată alocată sistemului de învăţământ de la impunerea prin Legea educaţiei a acestei măsuri.

Legea educaţiei naţionale, aprobată la începutul anului 2011, prevede că pentru finanţarea educaţiei naţionale este alocat anual, din bugetul de stat şi din bugetele autorităţilor publice locale, minimum 6% din Produsul Intern Brut al anului respectiv. Suplimentar, unităţile şi instituţiile de învăţământ pot obţine şi utiliza autonom venituri proprii.

Aceeaşi lege stabileşte că, pentru activitatea de cercetare ştiinţifică, este alocat anual, de la bugetul de stat, minimum 1% din Produsul Intern Brut al anului respectiv.

Legea a fost adoptată în ianuarie 2011, dar cu un termen de graţie de un an, până la 1 ianuarie 2012, pentru ca Guvernul să asigure educaţiei această cotă de finanţare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
PIB,
bani,
educatie
/actualitate/guvernul-va-amana-din-nou-pana-in-2014-termenul-de-alocare-a-6-din-pib-pentru-educatie-10387974
10387974
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.