Guvernul României se pregăteşte să investească peste 100 de milioane de lei în producţii cinematografice cu Gerard Butler, Steven Seagal şi Nicolas Cage

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 decembrie 2018 242 afişări

Guvernul României se pregăteşte să investească peste 100 de milioane de lei în producţii cinematografice cu Gerard Butler, Steven Seagal şi Nicolas Cage

Guvernul României a aprobat deja şase cereri de finanţare în valoare totală de aproape 40 de milioane de lei în cadrul unei iniţiative prin care îşi propune să susţină proiecte din industria cinematografică, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Potrivit comunicatului, până la data de 3 decembrie 2018 a fost depus un număr de 17 cereri de finanţare în valoare totală de circa 110 milioane lei, din care 6 au fost aprobate, valoarea ajutorului de stat aprobat ridicându0se la circa 40 de milioane de lei. Un număr de 10 cereri de finanţare care au solicitat un ajutor de stat în valoare de 65,2 milioane lei, se află încă în analiză.

„Dintre proiectele depuse sunt de evidenţiat proiectele cu participare internaţională semnificativă care au în distribuţie actori cu succes de box-office precum Gerard Butler, Keira Knightley, Olivia Munn, Jean Reno, Steven Seagal sau Nicolas Cage”, se arată în anunţul oficial.

Proiectele cinematografice sunt în marea lor majoritate coproducţii în parteneriat cu companii din România ceea ce înseamnă angrenarea capacităţilor autohtone în crearea unor produse culturale care vor intra în circuitul internaţional. Este de subliniat că toate producţiile vor avea pe genericul filmului şi în toate materialele publicitare, precizarea: "Film realizat cu sprijinul Guvernului României", potrivit CNP.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.