Guvernul italian va plăti facturile la energie şi ratele italienilor din zonele cu coronavirus

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax Postat la 28 februarie 2020 1016 afişări

Guvernul italian va plăti facturile la energie şi ratele italienilor din zonele cu coronavirus

Guvernul italian va plăti facturile la energie şi ratele ipotecare ale italienilor din zonele afectate de coronavirus, a anunţat, astăzi, ministrul italian pentru dezvoltare economică, Stefano Patuanelli, potrivit publicaţiei La Reppublica.

Guvernul condus de Giuseppe Conte a pregătit un pachet de măsuri ce vine să amelioreze efectele economice negative ale epidemiei asupra populaţiei.

"Conţine primele măsuri de urgenţă. Acestea sunt legate de suspendarea plăţii facturilor la energie electrică, gaze naturale şi colectarea deşeurilor, împreună cu suspendarea plăţii ratelor la creditele ipotecare şi consolidarea fondului de garantare", a spus Patuanelli.

Guvernul italian va mai reveni ulterior cu un alt pachet de măsuri pentru a ameliora "pagubele directe suferite de companiile din zona roşie", a mai anunţat ministrul. "Trebuie apoi să ne gândim la impactul indirect asupra lanţurilor de aprovizionare", a afirmat Stefano Patuanelli.

Proiectul de ordonanţă prevede scutirea de la plată a facturilor la energie electrică, gaze şi cele pentru colectarea deşeurilor pe o perioadă de şase luni. Italienii din zonele afectate de coronavirus vor mai fi scutiţi şi de plata ratelor la creditele ipotecare. Companiile care au primit finanţări de la Agenţia italiană pentru investiţii şi dezvoltarea afacerilor, Invitalia, vor fi şi ele scutite de la rambursarea finanţărilor. Toţi cei care vor să fie subvenţionaţi trebuie să depună cereri în acest sens la autorităţile locale, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului.

Totodată, vor fi suspendate plăţile RCA până la 31 iulie, dar şi contribuţiile plătite de companiile italiene la Camerele de Comerţ. Companiile mici şi mijlocii vor mai putea primi garanţii pentru credite de la fondul de garantare naţional pentru a se asigura o reluare corespunzătoare a activităţii economice.

Firmele care profită de criză şi majorează preţurile la produse şi echipamente medicale pentru a-şi majora câştigurile riscă amenzi usturătoare, mai arată documentul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
coronavirus,
guvern,
plati,
italian,
facturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.