Guvernul îşi asumă cedarea unui pachet minoritar la CFR Marfă, dar promite FMI privatizarea, în 2015

Postat la 07 martie 2014 25 afişări

Guvernul vrea revitalizarea CFR Marfă printr-un management profesionist şi cedarea unui pachet minoritar, potrivit noului program de guvernare, deşi în scrisoarea de intenţie transmisă FMI şi-a asumat continuarea privatizării cu un investitor strategic, cu termen de finalizare în mai 2015.

Guvernul îşi asumă cedarea unui pachet minoritar la CFR Marfă, dar promite FMI privatizarea, în 2015

 În noul program se prevede, ca obiectiv specific, "relansarea activităţii societăţii naţionale feroviare româneşti de marfă prin management profesionist, orientat pe obţinerea de profit şi valorificarea la maximum a potenţialului acestei companii şi, abia după atingerea unui anumit nivel de creştere economică, vinderea unui pachet minoritar de acţiuni".

Această prevedere a fost inclusă şi în programul de guvernare 2013 - 2016.

Potrivit ultimei scrisori convenite cu FMI, Guvernul îşi asumă o restructurare agresivă a CFR Marfă şi continuarea procesului de privatizare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-isi-asuma-cedarea-unui-pachet-minoritar-la-cfr-marfa-dar-promite-fmi-privatizarea-in-2015-12218323
12218323
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.