Zgonea: Dacă Băsescu nu numea miniştrii, instrumentul "hard" era suspendarea. Nu am vrut să-l folosim

Postat la 06 martie 2014 48 afişări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că instrumentul "hard" pentru situaţia în care şeful statului, Traian Băsescu, nu ar fi numit noii miniştri ar fi fost suspendarea din funcţie, el arătând că nu se doreşte folosirea acestuia de către actuala coaliţie guvernamentală.

Zgonea: Dacă Băsescu nu numea miniştrii, instrumentul "hard" era suspendarea. Nu am vrut să-l folosim

 "Noi avem două instrumente: instrumentul soft - să putem comunica cu ambasadele, să putem informa omologii, preşedinţii parlamentelor europene; sau instrumentul hard - pe care nu vrem să-l folosim pentru că credem că întotdeuna în democraţie dialogul şi negocierea sunt importante - supendarea preşedintelui", a precizat Zgonea, motivând astfel întrevederea de marţi dintre premierul Victor Ponta şi ambasadorii statelor UE la Bucureşti.

Zgonea a susţinut că Băsescu a încălcat Constituţia, întrucât articolul 85 din legea fundamentală şi deciziile CC îl obligau pe şeful statului să numească miniştrii independent de depunerea unei contestaţii la Curte de către opoziţia parlamentară.

El a spus că Traian Băsescu a înţeles acest lucru şi a procedat la numirea miniştrilor. Zgonea a arătat că, în consecinţă, nu a mai transmis scrisori către preşedinţii parlamentaelor statelor UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zgonea-daca-basescu-nu-numea-ministrii-instrumentul-hard-era-suspendarea-nu-am-vrut-sa-l-folosim-12212040
12212040
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.