Guvernul înfiinţează autoritatea unică de supraveghere financiară

Postat la 19 decembrie 2012 26 afişări

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia unică care va monitoriza din 15 martie activitatea de pe piaţa de capital, pensiile private şi asigurările.

Premierul Victor Ponta a declarat ieri pentru Mediafax că Ministerul Justiţiei va reglementa în perioada imediată şi ultimele detalii privind noua structură. Guvernul va desfiinţa autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate până cel târziu pe 15 martie 2013 de către ASF. Cele trei comisii au 450 de angajaţi şi au încheiat 2011 cu deficite cumulate de 26 de milioane de lei din cauza cheltuielilor mari cu salariaţii.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
guvern,
supraveghere,
autoritate
/actualitate/guvernul-infiinteaza-autoritatea-unica-de-supraveghere-financiara-10400830
10400830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.