Guvernul discută săptămâna viitoare transferul redevenţelor către bugetele locale

Autor: Raluca Florescu Postat la 20 februarie 2020 70 afişări

Normele metodologice ale actului normati ce prevede că 40% din redevenţele pentru resursele de suprafaţă vor finanţa bugetele consiliilor judeţene, iar alte 40%, bugetele consiliilor locale, vor fi pe agenda sedinţei de Guvern de săptămâna viitoare, a spus, joi, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor.

„Ne-am angajat că adoptăm normele metodologice care să permită ca redevenţele pentru exploatările de suprafaţă să devină în proporţie de 40% pentru consiliile locale, 40% pentru consiliile judeţene, sursă de venit la bugetul local. În ce stadiu suntem?”, a întrebat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

„Săptămâna viitoare vor fi în şedinţa de Guvern pentru aprobare”, a răspuns ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte stadiul implementării, Virgil Popescu, ministrul Economiei, a spus să hotărârea a fost deja semnată de ministrul de Finanţe, urmând să fie avizată şi de Ministerul Dezvoltării.

,„Am iniţiat hotărârea de guvern, a fost semnată, cred că ieri (miercuri n.r.), de către domnul ministru al Finanţelor, mai trebuie să semneze colegul nostru de la Dezvoltare. Suntem 3 iniţiatori, Ministerul Economiei, Ministerului de Finanţe, fiind vorba de redevenţe şi Ministerul Lucrărilor Publice şi Dezvoltări, fiind vorba de OAT-uri”, a spus Popescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LUDOVIC ORBAN,
REDEVENTE,
GUVERN

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.